Poezi Dashurie Shqip

Mos e kerkoni

Mos e kerkoni
puthjen!
S’keni per ta gjetur,
ketu,
thelle
e kam tretur…!
Mos e kerkoni
ndjenjen,
kyçur
në shpellen
e mungeses!
Mos e kerkoni
arsyen!
Shtate pashë nen dhe,
ka mbetur…
Mos e kerkoni
moshen!
Me zero
e kam shumezuar.
Mos e kerkoni
Dashurine.
Ju ka harruar…!!!

Mëkati

Nëse mëkat qenka dashuria
Atëherë jeta nuk paska vlerë,
E ç’më duhet mua dielli
Kur dimër do të kem edhe në verë!

Kurse pasqyrën do ta thej fare
Dhe veç sytë e zemrës do ti lexoj,
Mund të më vrasin, shpirtin t’më kallin
Por s’mund të më ndalojnë të dashuroj!